Нови изглед школе у Лозну

Моја максима ,,Ко хоће пронађе начин, а ко неће пронађе разлог“, по ко зна који пут је потврдила своје значење. 20160325_104940.jpgОд првог дана смо кренули да уређујемо нашу школу са оним што смо имали. Кренули смо од школског дворишта, где смо засадили цвеће и направили ограду. У реализацији почетних идеја имали смо пуну подршку домара школе који је по мало мргуд али у суштини је препознао нашу велику вољу и жељу да нешто урадимо. Први радови на уређивању школског дворишта су захваљујући њему кренули. Након ове почетне акције сви су приметили да ми имамо жељу да урадимо нешто како би наша школа изгледала што лепше, а наш боравак у њој што пријатнији. Родитељи су се убрзо укључили у акцију са својим предлозима. Родитељ Драган Барловац је дао свој допринос у прављењу седишта на клацкалици и фарбању, док је целу конструкцију за клацкалицу и љуљашку направио домар Ратко. Ученици су активно учествовали у фарбању и у осталом улепшавању нашег простора. Оваквим радом учимо се да чувамо оно што имамо и да ценимо туђи рад и њихова дела.

Љуљашку смо на поклон добили од мештанке Марине Ердоглије, а цвеће од наших родитеља. Сви смо били поносни на наше двориште које је полако добијало свој одговарајући изглед. Сваки тренутак користимо да изађемо у природу и практично учимо. Садили смо цвеће и учили о земљишту и биљкама. Правили смо разне системе за заливање, изучавали станишта и животне заједнице, кружење воде у природи… Оживели смо неке заборављене игре као што су: школице, ластиш, кликери…Имамо још пуно идеја, али за сада наше двориште изгледа овако.20160509_083001

Упоредо са уређењем дворишта сваким даном смо покушавали да оплеменимо и нашу учионицу. Пробали смо да уз мало маште и креативности уредимо наш простор и осавременимо сам рад у школи. Наша школа нема рачунаре и пројекторе али се довијамо на разне начине да научимо све и можда мало више. Ученици имају своје мејлове и користе drive.google.com на коме на мрежи радимо на нашим идејама. Заједнички смо урадили  Ложњанске новине ,а спремамо и Електронски лексикон. Наш простор у учионици смо оплеменили и прелепим акваријумом који смо добили од наставнице француског Сање Петровић. Овај поклон  смо искористили да развијемо интересовања о акваристици и објаснимо многе интересантне ствари као што су : како функционишу спојени судови, као се рибе размножавају, чиме се хране…

Када се неко труди и ради, нађу се добри људи да препознају то његово залагање и притрче му у помоћ. Тако и нашој малој школи су помогли добри и племенити људи из Беча. Весна и Раде Барловац , људи на привременом раду у Бечу, су решили да нам помогну. Пронашли су донаторе ,,(WIFI Wien) који су показали своју племенитост да донирају школски намештај једној малој школи у Србији. Фирме ,,Балтић“из Беча је уступила свој комби за превоз намештаја. Лако смо решили све папиролошке заврзламе и намештај је кренуо за Србију.

Ово је био један веома важан дан за нас. Наша учионица је постала једна од најлепших . Погледајте како је некада изгледала,а како данас изгледа.

Поводом овог вредног догађаја направили смо малу свечаност где смо у име школе доделили мала признања. Захвалнице су добили: Весна и Раде Барловац, Привредна комора Беча (WIFI) и фирма ,,Балтић“ из Беча.

Ми ћемо наставити и даље да уређујемо нашу школу и трудићемо се да направимо што пријатнији амбијент за нас и све ученике који ће следећих година бити ђаци ове школе. Ово село, на срећу има перспективу и доста деце тако да ће школа имати све више и више ђака. Овај чланак завршавам сликом из нашег дворишта са садашњим и будућим ђацима ове школе.

 

 

 

Aлати за е-учење

блог посвећен свим дигиталним придошлицама

naukica

Igramo se i ucimo

жаркоаничић

Знам да ништа не знам

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

Taњина учионица

Учити је лако, ако знаш како!

КУПОЛЕ

Рачунарски програми

Југославин блог

Учење кроз авантуру

Учитељски блог

Блог за учитеље, децу, родитеље, кориснике (ауторе) блога. Деца су прави учитељи човечанства.

Dečiji kutak

Daje se na znanje ovde se ne prodaje znanje, ovo je kutak za vaspitanje, igranje i radovanje

Учитељски кутак

Добро дошли на блог учитељице Наташе!

cakicdejan

profesor razredne nastave, mastterr obrazovnih politika

Био-блог

Сајт за наставнике биологије

Мали радозналац

Блог посвећен учитељима, деци и свим радозналцима

Priprema za čas

Priprema za čas je blog namenjen prosvetnim radnicima.

Анина учионица

Нека учење постане забава...

EnglishOŠAca

primary school "Aca Sinadinović" - English Language Department

Живети у Бразилу

Nešto više od fudbala, karnevala i lepih žena ...

%d bloggers like this: