Други дан на NewTechEdu

20170210_091135Почео је други дан Нове технологије у образовању.  Морам пре свега захвалити Британском савету (British Council) на одличној организацији.  На почетку овог дана сам био излагач идеје о бизнису у образовању у сали ,,Инсерт“. Ово је нешто ново на конференцији где просветни радници износе своје бизнис идеје. Излагаче је слушао жири који је на крају излагања изнео своја запажања. Ако видите да је нешто по први пут заступљено, пронаћићете моје име. Само да не буде да се први мачићи у воду бацају.

После овог лепог искуства погле20170210_102915дао сам представљање новитета ,,Cisko Collaboration“, где сам имао прилике да видим и симулацију новог производа ове фирме. Ради се о производу  Cisco Spark ове фирме који служи као конференцијска сала са мноштвом алата. Могућности овог алата  су велике. Можете преузети бесплатну верзију на њиховом сајту. Бесплатна верзија нам даје могућност само три саговорника. Већ видим моје колеге како ће и ову верзију добро искористити.

Након овог занимљивог предавања сам кренуо у обилазак штандова. Наравно, задржао сам се на штанду СУРС-а где сам мало коментарисао већ виђено. Искористио сам ову прилику да ослушнем шта колеге мисле о самом догађају. Генерално, сви су задовољни занимљивим предавачима и добрим идејама. Нека свако од нас са овог догађаја узме по један пелцер неке идеје, па је наш просветни ситем у великом добитку. Једна учитељица ми рече: ,,Свака част вештачкој интелигенцији, али ако у предавање не унесемо страсти, све је џаба“. Мислим да је ово права дефиниција и да мора послужити као смерница до којих граница треба ићи са развојем вештачке интелигенције. Брзо сам се вратио у салу ,,Спејс“где сам слушао Ani Rautinen из Финске која нам је причала шта нас чека у наредних 100 година у Финској. Научио сам како се изграђује култ наставника у овој земљи, колико су они уважавани од целог друшта и какав статус имају. Схватио сам да ми то сигурно нећемо достићи док ја не одем у пензију ако сада не кренемо да радимо на томе.

Морам напоменути да је  представник  Министарства трговине, туризма и телекомуникација  Сава Савић изнео охрабрујуће информације. Академску интернет мрежу Репубике Србије  ће све школе добити у најкраћем могућем року. Кренуће се са семинарима који ће имати за циљ подизање ИКТ конпетенција веома брзо. Ово су лепе вести које нам показују да држава активно размишља како да нам створи оптималне услове за рад.wp-148668205557816649280_574358006097388_2727001160013366782_nМорам похвалити моје пријатеље блогере на квалитетном и креативном дружењу. Блог корнер је био права мала редакција у којој смо радили, размењивали утиске, смејали се и пре свега лепо  дружили. О свему осталом ћу писати у наредним текстовима јављајући се са лица места.

Ево линкова за снимке предавања по салама.

Нове технологије у образовању 10.2.2017.год. ИНСЕРТ 

Нове технологије у образовању 10.2.2017.год.    АЛТ

Нове технологије у образовању 10.2. 2017.год. СПЕЈС

Aлати за е-учење

блог посвећен свим дигиталним придошлицама

naukica

Igramo se i ucimo

жаркоаничић

Знам да ништа не знам

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

Taњина учионица

Учити је лако, ако знаш како!

КУПОЛЕ

Рачунарски програми

Југославин блог

Учење кроз авантуру

Учитељски блог

Блог за учитеље, децу, родитеље, кориснике (ауторе) блога. Деца су прави учитељи човечанства.

Dečiji kutak

Daje se na znanje ovde se ne prodaje znanje, ovo je kutak za vaspitanje, igranje i radovanje

Учитељски кутак

Добро дошли на блог учитељице Наташе!

cakicdejan

profesor razredne nastave, mastterr obrazovnih politika

Био-блог

Сајт за наставнике биологије

Мали радозналац

Блог посвећен учитељима, деци и свим радозналцима

Priprema za čas

Priprema za čas je blog namenjen prosvetnim radnicima.

Анина учионица

Нека учење постане забава...

EnglishOŠAca

primary school "Aca Sinadinović" - English Language Department

Живети у Бразилу

Nešto više od fudbala, karnevala i lepih žena ...

%d bloggers like this: