Први дан на NewTechEdu

20170209_103944Нове технологије у образовању као догађај је оправдао моја очекивања. Први дан мало пролази у јурњави учесника који треба да добро проуче штандове и конференцијске сале. Организатори су се потрудили и штампали  брошуре на којима је све транспарентно обележено.

Дошао сам. Сместио се у наш блог корнер одакле ћемо се јављати кроз наше текстове. Првог дана сам посетио предавања на којима сам чуо много интересантних презентација и дискусија. Покушао сам да посетим што више интересантних предавања. Пошто сам учитељ бирао сам предавања која одговарају нама учитељима. Морам поменути неколико предавача који су код мене изазвали највише пажње.

Гледао сам занимљиво предавање универзитетског професора Donald Klark на тему вештачке интелигенције.20170209_124618 Видео сам колико смо удаљени од таквих тема, а са друге стране ми је било драго што смо имали прилику да чујем тако еминентног стручњака. Било је говора о Аmazonu, GeorgiaTech… Много интересантних ствари смо чули од професора Klarka. Чули смо да вештачка интелигенција може успешно заменити универзитетског професора који ће у секунди прегледати радове студената. Оваква предавања ћу дуг памтити јер су непосредна и окупирају пажњу свих присутних.

У наставку дана сам посетио остале две сале где сам имао прилику да слушам добре примере из праксе. Јасмин Јусић из Сарајева је показао како једна средња школа може на платформи Moodle организовати свој допунски рад са својим ђацима. Велико интересовање је владало за предавање :,,Образовни систем у Финској и нови национални план“, предавача Ani Rautinen. Слика говори више од речи, тражило се место више. У току дана ме очекује још интересантних предавања. За крај овог кратког текста постављам и слику са заједничког зида где смо се потписивали. Сутра ћу обићи штандове и поставићу доста слика. Трудићу се да направим интервју са неким занимљивим гостом.

Aлати за е-учење

блог посвећен свим дигиталним придошлицама

naukica

Igramo se i ucimo

жаркоаничић

Знам да ништа не знам

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

Taњина учионица

Учити је лако, ако знаш како!

КУПОЛЕ

Рачунарски програми

Југославин блог

Учење кроз авантуру

Учитељски блог

Блог за учитеље, децу, родитеље, кориснике (ауторе) блога. Деца су прави учитељи човечанства.

Dečiji kutak

Daje se na znanje ovde se ne prodaje znanje, ovo je kutak za vaspitanje, igranje i radovanje

Учитељски кутак

Добро дошли на блог учитељице Наташе!

cakicdejan

profesor razredne nastave, mastterr obrazovnih politika

Био-блог

Сајт за наставнике биологије

Мали радозналац

Блог посвећен учитељима, деци и свим радозналцима

Priprema za čas

Priprema za čas je blog namenjen prosvetnim radnicima.

Анина учионица

Нека учење постане забава...

EnglishOŠAca

primary school "Aca Sinadinović" - English Language Department

Живети у Бразилу

Nešto više od fudbala, karnevala i lepih žena ...

%d bloggers like this: