Унесимо новитете у свој рад

2016-09-18_20-07-50Поштоване колеге, дуго није било нових објава тако да сам решио да изнесем нека моја размишљања о неком другачијем приступу у раду. Тачно знам каква је ситуација по школама што се тиче опреме и могућности за употребу инфоматичких средстава. У неким школама имамо колеге које покушавају помоћу штапа и канапа да омогуће неке нове услове за рад. Објашњавају директорима  неопходност интернета, пројектора, беле табле…Много колега од и овако малих плата купују сами фломастере, мењају тонере, носе своје рачунаре, купују папир, стикере, а све у циљу што боље квалитетније наставе. Имамо и другачије примере, да имамо амбициозне и визионарске директоре који обезбеђују сва савремена наставна средства за своје раднике, а та иста средства служе само да се пред неком контролом похвалимо да то школа има. По неком правилу смо веома сујетни и тешко прихватамо новине, чак и ако чујемо да тамо неко нешто корисно ради, пре ћемо се правити да то не видимо него питати, научити и то исто применити на својим часовима. Покушао сам да дочарам само ове две ситуације нашег стања које сви ви ,који код друге реченице овог текста нисте одустали од даљег текста, врло добро препознајете.  Постоји много варијанти ситуација у нашим шк
олама, али генерално можемо закључити да се споро мењамо и да од традиционалне наставе до савремене је дугачак пут. Кроз интернет дружење могао сам упознати много ентузијаста, учитеља који се боре са разноразним препрекама. Такви људи ми дају снагу да нове идеје спроведем у дело. Пошто се увек трудим да се не жалим, већ да понудим конкретно решење и овог пута ћу показати неколико конкретних ствари.

%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%9a%d0%b5Платформу edmodo.com већ дуже користим. Свако ко има facebook може са лакоћом користити и овај алат. Ова мрежа је и веома слична facebook, само што је креирана за учење. Веома лако можете направити задатак, квиз , поделити материјал. Своје дете родитељи могу пратити на ово мрежи преко своје шифре. Алат edmodo.com  је сјајан алат за концепт,, изокренута учионица“, који даје фантастичне резултате.

2016-09-18_20-15-40

Позивам колеге који имају 4. разред, а којима примена ИКТ-а није страна  да се јаве на sajberuca@gmail.com како би заједно реализовали часове. Унесимо новитете у свој рад.

Aлати за е-учење

блог посвећен свим дигиталним придошлицама

naukica

Igramo se i ucimo

жаркоаничић

Знам да ништа не знам

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

Taњина учионица

Учити је лако, ако знаш како!

КУПОЛЕ

Рачунарски програми

Југославин блог

Учење кроз авантуру

Учитељски блог

Блог за учитеље, децу, родитеље, кориснике (ауторе) блога. Деца су прави учитељи човечанства.

Dečiji kutak

Daje se na znanje ovde se ne prodaje znanje, ovo je kutak za vaspitanje, igranje i radovanje

Учитељски кутак

Добро дошли на блог учитељице Наташе!

cakicdejan

profesor razredne nastave, mastterr obrazovnih politika

Био-блог

Сајт за наставнике биологије

Мали радозналац

Блог посвећен учитељима, деци и свим радозналцима

Priprema za čas

Priprema za čas je blog namenjen prosvetnim radnicima.

Анина учионица

Нека учење постане забава...

EnglishOŠAca

primary school "Aca Sinadinović" - English Language Department

Живети у Бразилу

Nešto više od fudbala, karnevala i lepih žena ...